

روش تهيه آب با سختى صفر
در برخى مصارف پزشكى و ازمايشگاهى نياز به آبى هست كه سختى يا TDS آن صفر باشد كه در گفتار معمول آن را فوق خالص يا ultra pure water مينامند. براى تهيه اين آب از آب هاى شهرى، در حالتى كه مقرون به صرفه باشد از تركيب RO و سيستم هاى رزينى استفاده ميشود.
توجه داشته باشيد كه آب فوق خالص به آبى گفته ميشود كه هدايت الكتريكى آن كمتر از ٢ ميكروزيمنس بر سانتى متر باشد.
آب ديونيزه يا آب بدون يون
با استفاده از دستگاه تصفيه آب اسمز معكوس RO ابتدا TDS(سختى) آب را به شدت تا پايين ترين حد ممكن كاهش ميدهيم. توجه داشته باشيد هرچه به سختى پايين ترى داشته باشيد مطلوب تر است و بايد از دستگاه تصفيه آب با كيفيت بالا و فيلترهاى مرغوب استفاده كنيم. به عنوان مثال براى آب شهرى با TDS ٦٠٠ را توانستيم به TDS ٨ برسانيم و در مرحله بعدى بايد از يك سيستم رزينى استفاده كنيم تا سختى آب را به صفر برسانيم.
توجه كنيد بهترين و مناسب ترين رزين كه ميتوانيد استفاده كنيد رزين ميكس بد است كه تركيب آنيون و كاتيونهاى قوى است كه توانايى اين را دارد تقريباً تمام يونهاى آب را حذف مينمايد و يونى در آب باقى نمى ماند.
يونهايى نظير كلسيم، سديم، منيزيم،پتاسيم توسط رزين كاتيونى حذف ميشود و يونهايى نظير كربنات، سولفات،كلرايد و نيترات توسط رزين آنيونى حذف ميشود.
رزين با جذب اين يونها، يونهاى H+ و OH- توليد ميكند و نهايتاً يك آب بدون يون (ديونيزه) خواهيم داشت و سختى آن كمتر از ١ خواهد بود. يك نمونه بسيار عالى از اين نوع رزين PUROLITE MIXED BED MB400 است كه به شكل دانه هاى كروى شكل ژله اى با رنگ زرد ميباشد.
چند نكته مهم كه بايد به آن توجه كنيد:
بايد آب ورودى به رزين سختى بسيار پايينى داشته باشد و هرچه سختى اين آب كمتر باشد عمر رزين بيشتر ميشود.
نحوه عبور آب از رزين بهتر است به صورت ستونى باشد تا زمان و سطح بيشترى بين آب و رزين برقرار شود.
رزين نبايد در معرض هوا قرار بگيرد، اين كار باعث خراب شدن و بى خاصيت شدن آن ميشود
لطفاً سوالات، نظرات و تجربه خود را با ما و ديگران درميان بگذاريد.