هدایت الکتریکی آب چیست؟
هدایت الکتریکی آب به معیاری از توان هدایت جریان الکتریکی توسط آب گفته میشود که با غلظت مواد و یون های مثبت و منفی موجود در آب مشخص میشود، و قابل اندازه گیری است.
این شاخص را میتوان با استفاده از دستگاه های کنداکتیویتیمتر اندازه گیری کرد، این شاخص بر اساس میکرو موس با سانتی متر مشخص میشود، که میتواند هدایت الکتریکی آب را اندازه گیری کند.
ربطه قالیت هدایت الکتریکی در آب با کل مواد جامد محلول موجود در آن را با مقدار زیر نمایش میدهند.
مقدار کل مواد جامد محول در آب * ضریب تجربی هدایت الکتریکی آب
البته مواردی همچون دمای آب نیز میتواند روی این موضوع تاثیر داشته باشد و قابل اندازه گیری است.
عوامل موثر بر هدایت الکتریکی
- درجه حرارت آب: هر قدر درجه حرارت آب افرایش پیدا کند هدایت الکتریکی آن نیز افزایش پیدا میکند، در حقیقت این دو فاکتور با هم رابطه مستقیم دارند، هر یک درجه که به دمای آب اضافه شود، هدایت الکتریکی 2 درجه افزایش خواهد یافت. دمای استاندارد برای اندازه گیری هدایت الکتریکی آب 25 درجه سانتی گراد است.
- گاز های محلول موجود در آب: بالا بودن گاز های محلول در آب مانند گاز co2 و nh3 میتواند به طور مستقیم بر روی فاکتور هدایت الکتریکی آب تاثیر داشته باشد.
- وجود یون های مثبت و منفی داخل آب: وجود یون های مثبت و منفی مانند H+ و OH- داخل آب باعث افزایش هدایت الکتریکی آب میشود، پس برای اندازه گیری این شاخص باید از آب خنثی استفاده شود تا بتوان به مقدار استاندارد این شاخص در آب را تشخیص داد.
ارتباط بین TDS و رسانایی الکتریکی آب
همانطور که پیشتر هم گفتیم TDS یکی از شاخص های بسیار مهم در تصفیه آب است که بر روی شاخص هداست الکتریکی، نیز تاثیرات مستقیمی دارد.
TDS به میزان کل جامدات موجود در آب گفته میشود، هر قدر که این جامدات بیشتر باشند، روی رسانایی هم تاثیر خواهد داشت. وجود یون ها و جامدات میتواند باعث کند شدن جریان الکتریکی شوند.