میزان TDS مطلوب آب آشامیدنی چقدر است؟
میزان TDS مطلوب آب آشامیدنی جزو بیشترین سوالات مردم است. با این مقاله سعی داریم تا به برخی از این سوالات پاسخ دهیم.
ابتدا بهتراست بدانید که آب سالم و بهداشتی برای آشامیدن شاخصهای زیادی دارد از جمله TDS ، میزان PH آب ، رنگ و بو، عدم وجود آلودگی، میکروب و باکتری و.
مطالعه کنید » TDSچیست؟
یکی از شاخص های اصلی آب آشامیدنی میزان TDS موجود در آب است که به آن سختی آب هم گفته میشود. TDS مجموع املاح موجود در آب را نشان میدهد، به طور مثال TDS آب مقطر صفر است و هرچه این عدد بیشتر میشود آب دارای سختی بیشتری میشود.
شاخص آب آشامیدنی در استانداردهای مختلف و طبق نظر سازمان بهداشت جهانی TDS 1000 ذکر شده است. اما میزان TDS مطلوب آب آشامیدنی در هیچ جایی ذکر نشده است.
به دلیل نسبی بودن میزان سختی آب و همچنین نیاز به تحقیقات و مطالعات بسیاری که دارد که هنوز پزشکان و متخصصان موفق به انجام آن نشدند، هنوز عدد دقیقی برای سختی مطلوب آب آشامیدنی ذکر نشده است اما در همه استانداردها به لزوم پایین بودن میزان سختی آب اشاره شده است.
در اغلب استانداردها به خطرات ناشی از TDS آب بالای 500 اشاره میشود و هیچکدام آشامیدن این آب را با وجود استاندارد بودن توصیه نمیکنند.
حداقل میزان سختی آب برای آشامیدن نیز نباید سختی کمتر از 50 داشته باشد.
توجه داشته باشید که PH آب استاندارد برای بدن بین 6,5 تا 9 است و این درحالی است که میزان مطلوب آن برای آشامیدن بین 7 تا 8 میباشد.
آب در کدام TDS ایجاد رسوب میکند؟
آب در سختی یا TDS بالای 170 ایجاد رسوب میکند و حداکثر سختی آب مطلوب برای بدن کمتر از 150 خواهد بود.
یکی از بهترین ملاک ها برای تشخیص ، آب چشمه است. سختی اکثر چشمه ها بین 80 تا 150 است. البته به جز موارد استثنا و موارد خاص
در آخرین مطالعات انجام شده، مشخص شده است که رابطه معنا داری بین سنگ کلیه و TDS آب وجود دارد و مشاهده شده در مناطقی که دارای آب با سختی بالا هستند، تعداد مبتلایان به سنگ کلیه بالاتر است و گاهی کلیه افرادی که حساسیت بالایی نسبت به کلسیم دارند، کلیه آنها سریعاً سنگ ساز میشود.
مطالعه کنید» دستگاه تصفیه آب و درمان سنگ کلیه
همچنین اغلب متخصصان علم تغذیه براین باور هستند که بدن بیشتر به آب سالم احتیاج دارد تا املاح، یعنی سالم بودن آب از اهمیت بسیاربالایی برخوردار است، حیات بدن بستگی به آب دارد و تمام فعالیت های بدن بدون آب مختل میشود(به طور مثال اگر آبی که مصرف میکنید دارای نیترات باشد، نیترات به بافت بدن و خون وارد میشود که میتواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد مانند عدم اکسیژن رسانی به بافت ها)
آبی که از دستگاه تصفیه آب خارج میشود اگر سختی پایین تراز 50 TDS را داشته باشد تلخ میشود و آب با سختی کمتر از 50 فاقد املاح معدنی است که خوشبختانه میتوان با تنظیم TDS آن را به حد مطلوب رساند ، توجه داشته باشید که آب با سختی پایین تراز 50 برای آشامیدن توصیه نمیشود و حتی ممکن است موجب ریزش مو نیز شود.
البته هنوز به طور کامل این موضوع ثابت نشده است، اما بهتر است تا از سختی بالای 50 رابرای مصرف درنظر بگیرید،
همچنین یکی از مشکلات آب با سختی بسیار پایین میزان انحلال پذیری آن است، در آب با سختی پایین به دلیل خالص بودن آب ظرفیت انحلال پذیری بالایی دارد.
حتی برخی محققان از حل شدن مقداری از ظروف پلاستیکی در آن گزارش داده اند.
میزان سختی آب مطلوب برای تصفیه آب خانگی باید طبق استانداردهای خاص تنظیم شود، اما میزان مطلوب برای آشامیدن را میتوان سختی بین 70 تا 120 درنظر گرفت.