كپسول پساب دستگاه تصفیه آب چیست؟
شاید برایتان جالب باشد كه بدانید این قطعه كه اندازه آن یك بند انگشت است چیست و چه كارى انجام میدهد؟ اگر به ساختار دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معكوس نگاه كنید خواهید دید تمام این دستگاهها بعد از فیلتر مرحله چهارم (ممبران) داراى قطعه اى به نام كپسول پساب دستگاه تصفيه آب یا خروجى فاضلاب هستند.
وظیفه كپسول پساب كنترل دبى یا دور ریز دستگاه است كه باید متناسب با میزان خروج آب تصفیه شده باشد، به طور كلى میزان آبى كه از كپسول پساب دستگاه باید خارج شود ٤برابر خروجى آب تصفیه شده باشد، البته به مرور زمان و به دلیل گشاد شدن ممبران و افزایش آب عبورى ، خروجى آب فاضلاب هم كم میشود.
نحوه عملكرد كپسول خروجى فاضلاب به چه شكل است؟
فیلتر چهارم یا ممبران درون یك هوزینگ مخصوص قرار دارد و هوزینگ ممبران داراى یك ورودى و دو خروجى است كه خروجى اول در مركز قرار دارد كه آب تصفیه شده را به مخزن و شیر برداشت میرساند و خروجى دوم هوزینگ ممبران كه در گوشه قرار دارد و آب را به سمت فاضلاب هدایت میكند و در این مسیر كپسول فاضلاب قرار دارد و در واقع میزان خروجى آب فاضلاب را محدود و كنترل میكند كه این امر باعث میشود تا فشار در پشت مسیر كپسول و داخل ممبران افزایش پیدا كند و این افزایش فشار، جریان آب تصفیه شده را با فشار بیشتر مجبور میسازد كه از غشاى ممبران عبور كند. (حدود ٤٠ درصد آب ورودى ممبران به صورت تصفیه شده و ٦٠ درصد به صورت پستب از دستگاه خارج میشود) و اگر كپسول پساب وجود نداشته باشد آب مسیر بدون فشار را طى میكند و از غشاى ممبران عبور نكرده و از مسیر خروجى فاظلاب رد میشود.
در میزان خروجى فاظلاب و خروجى ممبران همیشه كمى سختى وجود دارد علت این موضوع اختلاف در واحد بیان شده میزان خروجى آب است. به این صورت كه خروجى ممبران را بر اساس واحد میزان گالن خروجى در روز بیان میشود و این در حالتى است كه میزان خروجى كپسول فاضلاب بر اساس میلى لیتر در دقیقه است. توجه داشته باشید كه عدد خروجى بر روى كپسول پساب نوشته میشود نیز بر همین اساس است. كه براى انتخاب كپسول پساب مناسب باید ممبران استفاده شده تبدیل واحد صورت گیرد.