از آنجایی که در ایران چیزی حدود 90 درصد مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی است پس اهمیت آب مصرفی در این بخش بسیار بالاست.و تصفیه آب کشاورزی اهمیت دارد. این آب دربخش کشاورزی برای آبیاری کردن، مصرف آفت کش ها و سموم و کود مورد استافده قرار میگرید.
آب لازم برای کشاورزی از کجا تامین میشود؟
آب لازم جهت کشاورزی از طریق منابع آب زیر زمینی و آب های سطحی تامین میشود. بیشتر آبی که جهت کشاورزی استفاده میشود از آب های زیر زمینی است و از طریق چاه ها و قنات ها تامین میشود و مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولا ph آب هایی که از این منابع بدست می آید بالا است و به دلیل وجود ترکیبات معنی و آلی فراوان در آنها طعم و بوی آنها تغییر میکند، برای همین هم عموما مناسب کشاورزی نیستند. حتی وجود شن و ماسه ای که در اب چاه یافت میشود میتواند به اتصالات آسیب برساند.
مراحل تصفیه آب کشاورزی
1- آشغالگیر: در این مرحله ذرات بزرگ آب از آن جداسازی میشوند، البته عموما این مرحله برای آب چاه کاربرد ندارد.
2- لخته سازی: در این مرحله با افزودن برخی مواد شیمیایی به آب ناخالصی های آن به صورت لخته در میاید و به این شکل از آب حذف میشود.
3- رایمونفیلتراسیون: در مراحل قبلی بیشتر جامدات و ذرات موجود در آب از آن جدا میشود، اما باز هم در این مرحله جامدات خیلی ریزی که آب باقی مانده اند به طور کامل از آب جدا میشود تا آب صاف شود.
4- گندزدایی: این مرحله به دو شکل شیمیایی و فیزیکی انجام میشود. به عنوان مثال میتوان کلر به عنوان ماده شیمیایی در نظر گرفت و استفاده از لامپ UV را روش فیزیکی گند زدایی آب محسوب کرد.
از آنجایی که کیفیت آب مورد استفاده در کشاورزی به شکل مستقیم با کیفیت محصولاتی برداشت میشود ارتباط مستقیمی دارد. و سلامت محصولات کشاورزی ای را که قرار است استفاده کنیم را افزایش میدهد. برای همین باید این مورد را جدی بگیریم.