انواع روش های تصفیه آب
عملیات تصفیه آب به روش های گوناگونی انجام میپزیرد، از هر یک از این روش ها در یکی از صنایع و بسته به نیاز آن صنعت استفاده میشود. در ادامه این مطلب برخی از این روش ها را بررسی خواهیم کرد.
تصفیه به روش تبادل یونی
تصفیه به روش تبادل یونی یکی از انواع روش های این کار است، در این روش یون های باردار درون آب به جذب جامدات موجود در آب میپردازند، انجام اینکار به این صورت است که فاز جامد موجود در آب در تماس با فاز سیال قرار میگیرد و در این فرایند بخشی از اجزای این فاز جذب فاز جامد شده و آب را از ناخلاصی های یونی عاری میگردد.که از این روش به منظور حذف سختی آب و تولید اب با درجه خلوص بالاتر استفاده میشود.
تصفیه به روش EDI
در صنایعی مانند صنعت داروسازی، صنعت هسته ای و یا تولیدات قطعات نیمه رسانا استفاده از آب های با خلوص بالا بسیار لازم است. برای تولید چنین آبی استفاده از روش های معمول مانند اسمز معکوس به تنهایی کارمد نخواهد بود و نیاز به استفاده از روش های پیشرفته تری است.
تصفیه به روش نانو فیلتراسیون
در روش قبلی گفتیم که در صنایعی مانند داروسازی و یا صنایع شیمایی باید درجه تصفیه آب خیلی زیاد باشد اما در برخی مواقع مانند برج های خنک کننده صرفا همین که درجه سختی آب از میزان معینی کمتر باشد کافی است.
از انجایی که در این روش نسبت به روش های دیگر مصرف انرژی کمتری لازم است و میزان تولید آلاینده ها کمتر است. در سطح جهانی بسیار محبوب است.
تصفیه به روش اسمز معکوس
روش اسمز معکوس یکی از پرکاربرد ترین تکنولوژی های تصفیه آب است، از این روش میتوان برای مصارف خانگی، مصارف دارویی ، تولید برق و استفاده در تولیدات زیستی استفاده کرد.
عموما از این تکنولوژی در دستگاه تصفیه آب خانگی برای بالا بردن کیفیت آب مورد استفاده قرار میگیرد و دستگاه هایی که از این روش استفاده میکنند محبوبیت زیادی دارند.