دستگاه تصفیه ارزان قیمت :
اخیرا” در بازار فروش تصفیه آب دستگاه هایی وارد شده ، که کیفیت مناسبی ندارند و از استانداردهای لازم جهت حدف کامل آلودگی ها و مواد مضر موجود در آب برخورداد نمیباشند ؛ اما بدلیل قیمت های مناسبی که برای فروش آنها در نظر گرفته شده ممکن است نظر برخی مشتریان را جلب کنند.
اما واقعیت این است که دستگاه تصفیه آب مربوط به سلامتی انسان بوده و هزینه ای که بابت خرید آن پرداخت میکنید برای خود و خانواده تان سرمایه گذاری کرده اید. برای دستیابی به آبی پاک و زلال و تصفیه شده واقعی، دستگاه تصفیه آب باید حداقل دارای 5 فیلتر اصلی ممبرین، فیلتر الیافی، فیلتر کربن فعال، فیلتر املاح و … باشد.
انتخاب و بهره برداری از دستگاه تصفیه آب :
- یکی از نکاتی که معمولا مورد توجه خریداران دستگاه های تصفیه آب خانگی قرار می گیرد حجم یا ظرفیت گنجایش آب مخزن دستگاه تصفیه آب است . باید دانست که اولا حجم مخزن دستگاه هیچ ارتباط و تاثیری بر توانایی دستگاه نداشته و ثانیا حجم مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی باید صرفا متناسب با میزان مصرف خانواده باشد.(مثلا حجم مخزن مورد نیاز تصفیه آب برای یک خانواده کم جمعیت که مصرف روزانه اش حدود 3 تا 5 لیتر است حداکثر 6 لیتر خواهد بود تا آب مخزن دستگاه حداقل یک بار در روز استفاده شود و با آب تازه جایگزین شود.)همچنین بدیهی است برای مصارف بیشتر استفاده از مخازن بزرگتر مناسب خواهد بود.
- تصفیه آب خانگی نیازمند رسیدگی مرتب و مداوم جهت حفظ عملکرد آن می باشد . از جمله مواردی که در حفظ عملکرد مناسب انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی بسیار مهم بوده تعویض به موقع فیلترهای کارتریج ، ممبران های اسمز معکوس و دیگر موارد احتمالی که در دفترچه راهنمای مخصوص بهره برداری دستگاه های تصفیه آب به آنها اشاره شده است ، می باشد.
- به منظور انتخاب دستگاه تصفیه آب مناسب ، بررسی مواردی از قبیل ابعاد و اندازه های دستگاه ، محل نصب و راه اندازی دستگاه تصفیه آ ب خانگی ( زیر سینک آشپزخانه ، روی دیوار ، پیشخوان آَشپزخانه و … )مدت زمان تعویض یا شستشوی فیلتر ، هزینه نصب و راه اندازی و تعویض فیلتر ، شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه تصفیه آب و … توصیه می گردد.
- زمان تعویض فیلترهای دستگاه های تصفیه آب نسبت به نوع سختی آب مناطق مختلف کشور متفاوت می باشد که در هنگام نصب توضیحات لازم و مورد نیاز در خصوص زمان و چگونگی تعویض فیلتر ، توسط نصاب دستگاه به مصرف کننده گرامی ارائه می گردد.
- خرید دستگاه تصفیه آب با کیفیت ضامن سلامتی شما است و هزینه ای که برای خرید آن پرداخت می نمائید ، در واقع سرمایه گذاری شما برای سلامت خانواده خود می باشد.امروزه با توجه به وجود انواع آلودگی های میکروبی و شیمیایی در آب ،استفاده از دستگاه تصفیه آب نه یک انتخاب بلکه یکی از ضروریات تامین سلامت در خانواده هاست. با خرید دستگاه های تصفیه آب ارزان قیمت و بی کیفیت پول خود را دور نریزید و با انتخاب صحیح خود ، دستگاه تصفیه آب مناسب را در منزل نصب نمائید و از هزینه ای که پرداخت نموده اید ،هم خیالتان راحت باشد و هم اینکه از خدمات پس از فروش کالای خریداری شده خود راضی باشید.
تعداد و انواع فیلترهای دستگاه تصفیه استاندارد :
تعداد فیلترهای تعبیه شده در دستگاه های تصفیه آب خانگی به تنهایی نشان دهنده کیفیت بالای آب خروجی از دستگاه تصفیه آب نیست ، بلکه علاوه بر تعداد و مراحل تصفیه ، نوع فیلترهاو تکنولوژی به کار رفته در آنها هم اهمیت زیادی در بهبود کیفیت آب خروجی از دستگاه تصفیه آب دارد. (به موضوع اصل بودن فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی که هم در کیفیت و هم در قیمت دستگاه نیز کاملا تاثیر گذار است دقت فرمایید و کیفیت آب مورد استفاده را فدای قیمت پایین برخی دستگاه های تصفیه کننده آب خانگی که عملا کارایی ندارند نکنید).
فیلترهای مورد استفاده در دستگاه تصفیه عبارتند از :
- فیلتر پلی پروپیلن: جهت حذف کلیه رسوبات ، شن و ماسه ، گل ولای ، زنگ خوردگی لوله ها ، لجن و ذرات معلق تا قطر 5 میکرون که دارای عملکردی مشابه فیلتر شنی می باشد و آلودگی های فیزیکی قابل مشاهده در آب را جذب می نمایند.
- فیلتر کربن پودری:جهت حذف کلر ،سموم کشاورزی، تری هالو متان ها و بیشتر مواد شیمیایی آلی موجود در حشره کش ها وآفت کش ها و حذف رنگ و طعم و بوی آب.
- فیلتر کربن بلاک: جهت حذف بالاترین میزان کلر و مواد سمی.
- ممبرین: حذف 98% املاح مضر از جمله آلاینده های میکرو بیولوژیکی ، نیترات و نیتریت و فلزات سنگین.
- فیلتر کربن خطی: بهبود طعم و بوی آب در مواقعی که به مدت طولانی در مخزن ذخیره شده باشد.
- فیلتر بیو سرامیک: جهت تنظیم PH و بهبود طعم و مزه آب.
- لامپ UV:روش تابش پرتو افشان (UV) با استفاده از لامپ UV جهت ضد عفونی، استریلیزه کردن آب و کلیه میکرو ارگانیسم ها.
- فیلتر قلیایی: جهت بالابردن PH آب.
- فیلتر مواد معدنی: افزودن مواد معدنی مورد نیاز بدن پس از تصفیه کامل آب جهت گواراتر شدن آب.
توضیحاتی کلی در رابطه با مکانیزم عمل دستگاه تصفیه آب و تغییراتی که ایجاد می نماید :
مراحل تصفیه آب توسط دستگاه تصفیه آب خانگی 6 مرحله ای به شرح زیر می باشد :
- مرحله اول :در این مرحله گل و لای ، شن و ماسه و الباقی آلودگی های معلق در آّب توسط یک فیلتر الیافی 5 میکرونی از آب حدف می شود.
- مرحله دوم : در این مرحله فیلتر کربن فعال تعبیه شده در دستگاه تصفیه آب وظیفه حذف گازها ، مواد شیمیایی موجود در آفت کش ها و حشره کش ها را بر عهده دارد.
- مرحله سوم : فیلتر کربن فعال یک میکرونی با حذف کلر و مواد بزرگتر از یک میکرون ، اگر چیزی از دو فیلتر قبل عبور کرده باشد را تصفیه می نماید.
- مرحله چهارم : فیلتر ممبران (RO) که در اصل ، فیلتر اصلی دستگاه تصفیه آب می باشد از چندین لایه غشای نیمه تراوا بدور یک لوله مرکزی تشکیل شده است همه املاح محلول در آب ( نیترات ، سرب ، کلسیم و … ) را بین 80 الی 98 درصد تصفیه می نماید . این فیلتر توانایی حذف املاح مضر را تا ابعاد یک هزارم میکرون ( مواد آلی و غیر آلی حل شده در آب و آلاینده های میکروبیولوژیکی) و همچنین توانایی از بین بردن سختی آب را نیز دارا می باشد.
- مرحله پنجم : در این مرحله بو و طعمی که آب بعد از مدتی ساکن بودن در مخزن ممکن است گرفته باشد از بین می رود.
- مرحله ششم : فیلتر UV تعبیه شده در این مرحله با تاباندن اشعه ماورابنفش به آب وظیفه میکروب زدایی از آب را برعهده دارد.
اسمز معکوس چیست؟
در واقع فیلتر اصلی دستگاه تصفیه آب فیلتر اسمز معکوس می باشد. فیلتر اسمز معکوس ، از چندين لايه غشاء نيمه تراوا كه به دور يك لوله مركزي پيچيده شده اند تشكيل شده است . این غشاء (ممبران) دارای منافذی به اندازه یک دهم نانومتر ( 0،0001 میکرون) می باشد . چون ناخالصي های محلول در آب ، قادر به عبور از منافذ این غشاء نيستند از اين رو در يك طرف غشاء ، آب خالص وجود خواهد داشت كه وارد لوله مركزي شده و به سمت خروجي آب تصفيه شده هدايت مي گردد ، در طرف ديگر لايه هاي غشاء، آب ناخالص وجود خواهد داشت كه به سمت مجراي فاضلاب هدايت مي گردد . با روش اسمز معكوس آلودگی های میکروبی و شیمیایی 90 تا 98 درصد كاهش می یابند . نیترات، آرسنیک، سرب ، جیوه و سایر ناخالصی های محلول در آب و وفلزات سنگین مضر در آب در این مرحله از آب حذف می گردند.
عوامل موثر بر میزان عملکرد سیستم اسمز معکوس ، عبارتند از :
- فشار آب ورودی
- درجه حرارت آب
- نوع و مقدار کل جامدات محلول (TDS) در آب لوله کشی
- کیفیت فیلترها و ممبرین های استفاده شده در سیستم RO
- و همچنین لازم به ذکر است که فیلتر ممبرین اسمز معکوس قادر است ناخالصی ها وذرات بزرگتر از 0.001 میکرون را حذف نماید.